Levering binnen 1 week - Wij bezorgen uw bestelling in Noord- en Zuid-Holland
Voergoed Fouragehandel

Klantenservice
Boven Noordzeekanaal

Bel: 0299 - 684 414

Klantenservice
Onder Noordzeekanaal

Bel: 0252 - 674 041

Assortiment

Krachtvoer


Probreed
Probreed is een mix die rijk is aan hoogbiologische eiwitten (eiwitten die voornamelijk essentiŽle aminozuren bevatten, nodig voor de groei en het functioneren van de prille systemen van het ongeboren veulen), alsook belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen van bijzondere kwaliteit. Probreed bevat eveneens het element Opti-Growth. Dit element zorgt reeds bij het ongeboren veulen voor een maximale ondersteuning van de bot-, pees- en gewrichtsontwikkeling. Drachtige merries tijdens de laatste drie maanden van de dracht, lacterende merries en jonge veulens tot 12 maanden hebben een verhoogde behoefte aan bovengenoemde kwalitatief hoogwaardige eiwitten die ze vaak moeten ontberen.
Probreed is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Cavalor en Europa's grootste en bekende fokbedrijven, die hun kwaliteit mee ontlenen aan de Cavalor voedingssupplementen en rantsoenberekeningen. Probreed is een belangrijk instrument in de fok om te zorgen dat voorwaarden worden geschapen voor een gezond en krachtig veulen.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Start & Go
Start & Go bestaat uit licht verteerbare, zeer smakelijke geheel ontsloten granen en melkeiwitten om het veulen geleidelijk aan te leren eten. Door deze unieke combinatie ontstaat tijdens de speenperiode een minimale overgang van moedermelk naar krachtvoeder, korrel of mix, waardoor de groeistop (die anders optreedt vanwege de relatief plotselinge overschakeling naar veulenvoeder) niet of nauwelijks voorkomt. De veulens blijven gewoon doorgroeien. Het is van vitaal belang dat de calcium/fosforverhouding bij een veulen perfect is. Opti-Growth staat hier garant voor. Tevens bevat Start & Go het prebioticum Florastimul. Florastimul verhindert de aanhechting en groei van ziekteverwekkende bacteriŽn aan de darmwand. Hierdoor is het veulen van meet af aan minder vatbaar voor maag- en darmstoornissen.
Start & Go kan men al vanaf de leeftijd van 6 weken aan het veulen beginnen te geven. Wel in speciale bakjes anders eet de moeder dit voer op voordat het veulen een kans krijgt. Naar lust blijven geven tot een leeftijd van 8 tot 10 maanden, afhankelijk van het moment van de speenperiode. Vanaf de leeftijd van 6 maanden kan men eventueel al overschakelen naar Probreed.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Juniorix
Juniorix is een speciaal samengestelde mix voor jonge paarden vanaf circa ťťn jaar. In deze periode, waarin het veulen tot volle ontwikkeling komt, hebben de speelse jaarlingen behoefte aan specifieke op de groei gerichte bouwstoffen: bouwstoffen die de progressieve groei van beenderen, gewrichten en organen garanderen. Juniorix is zodanig samengesteld dat overdreven snelle groei wordt voorkomen: gelijkmatige groei is immmers van groot belang om sterke en gezonde paarden te fokken.
Juniorix bevat het bestanddeel Opti-Growth, dat door middel van een perfecte calcium/fosforverhouding en een optimale beschikbaarheid van koper, zink en mangaan garant staat voor een goede bot-, pees- en gewrichtsontwikkeling. Problemen met OCD, poreuze beenderen en osteoporose worden met Opti-Growth tot een minimum herleid.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


perfomix
Perfomix is een evenwichtige sportmengeling voor actieve paarden; ze wordt gegeven naast de dagelijkse hoeveelheid hooi en stro. Perfomix bevat alle elementen die actieve recreatie- en sportpaarden voor lichte tot gemiddelde arbeid nodig hebben. Actieve paarden hebben behoefte aan gewrichtsondersteunende elementen zoals Artri-Pro. Deze samenstelling zorgt er door middel van verhoogde gehalten aan koper, zink en mangaan voor dat gewrichten, skelet en pezen een maximale ondersteuning krijgen bij extra belasting ervan.
In Perfomix zitten granen van zeer goede kwaliteit, hoogwaardige eiwitten, vetten en goed verteerbare celstof (structuur). Pro-Yeast staat voor de aanwezigheid van levende gisten, die ervoor zorgen dat alle voedingsstoffen worden opgenomen en er geen verzuring in de dikke darm optreedt. Hierdoor vermindert het risico op koliek.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Top-Action
Top-Action is een zeer smakelijke korrel die kan worden aangevuld met granen (haver, gerst). Maar Top-Action kan ook zonder aanvullende granen als compleet voeder aan de paarden gegeven worden. Top-Action bevat zeer hoogwaardige eiwitten en goed verteerbare celstofbronnen. Dit is snel zichtbaar aan de kwaliteit en de glans van de vacht. Door de grote diameter wordt Top-Action zeer goed gekauwd, waardoor de eerste fase van de spijsvertering (het vermengen met speeksel) bijzonder effectief verloopt.
De toevoeging van Florastimul zorgt voor een gezonde darmflora, doordat het de aanhechting van ziekteverwekkende bacteriŽn verhindert. Het element Pro-Energy zorgt voor een optimale energie-aanlevering, waardoor uithouding en energieverbruik geoptimaliseerd worden.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Endurix
Endurix is een voeder voor competitiepaarden die langdurige inspanningen moeten leveren, zoals bij military, mennen, endurance enz. Omdat deze paarden aanhoudende inspanningen moeten leveren, halen zij hun energie niet alleen uit granen, maar hebben ze ook langdurige energiebronnen nodig, zoals plantaardige vetten en vluchtige vetzuren, o.a. te vinden in ruwe vezels. Bovendien verliezen deze paarden via het zweten door hun langdurige en intensieve inspanning elektrolyten (essentiŽle mineralen) waarvoor compensatie nodig is.
Mega-Electrolyte zorgt ervoor dat uw paard de wedstrijd aanvangt met voldoende reserve aan elektrolyten. Omdat een aanhoudend beroep op de energiereserves die in de spiercellen zijn opgeslagen (glycogeen) tot uitputting kan leiden, bevat Endurix een hoog vetgehalte. Hierdoor ontstaat een glycogeensparend effect. Dat wil zeggen dat er op het einde van de inspanning meer energie overblijft. Om effectief te zijn is niet alleen het vetgehalte belangrijk, maar ook de samenstelling van de gebruikte vetten op het niveau van de vetzuren. Endurix bevat bevat Muscle Plus, een uitgekiende samenstelling van vitamine E en selenium, en dat zorgt voor de bescherming van diverse cellen. De recuperatiefase wordt hierdoor merkbaar verkort.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Superforce
Superforce is een hoogwaardig voeder specifiek geschikt voor actieve competitiepaarden die in zeer korte tijd, heel zware inspanningen moeten leveren voor explosieve prestaties, zoals jumping, cutting, korte afstandsrennen etc. Bij korte hevige inspanningen, waarbij geen beroep wordt gedaan op zuurstof (= anaŽrobe inspanningen), gebruikt het paardenlichaam vooral suikers die voornamelijk uit de granen in het voeder komen (haver, gerst, tarwe, maÔs). Des te meer granen, des te meer energie? Nee! Met het voeren van granen mag men niet overdrijven, anders wordt er te veel melkzuur gevormd met spier- en verteringsproblemen als gevolg.
Pro-Yeast zorgt ervoor dat verzuring in de darm geen kans krijgt. Naast een specifieke keuze uit exclusieve kwaliteitsgranen bevat Superforce ook een bijzondere mengeling van omega 3 en 6-vetzuren (= veilige energie), een toevoeging van specifieke aminozuren en een uitgebreid gamma aan vitaminen, mineralen en uiterst goed opneembare sporenelementen. Bovendien bevat het Muscle Plus, die de vorming van melkzuur (stijve spieren) tegengaat. Muscle Plus bestaat uit een combinatie van extra vitamine E en selenium. Deze evenwichtige combinatie maakt dat Superforce zowel de energieverslindende piekinspanningen als de algehele conditie ondersteunt.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Pianissimo
Pianissimo is speciaal samengesteld voor paarden en pony's die last hebben van stress of zich moeilijk laten berijden. Pianissimo bevat kruiden en andere elementen die de overmatige sensibiliteit tegengaan. Daarnaast bevat het alle voedingscomponenten voor een evenwichtige en complete voeding voor een sportpaard. Het is uitstekend geschikt voor paarden die op rust staan. Om deze paarden niet te veel energie te geven, wordt gewoonlijk minder krachtvoer gegeven en meer ruwvoeder. Maar hierdoor ontstaat een gebrek aan evenwicht in de voeding waardoor de paarden op langere termijn andere problemen kunnen krijgen.
Pianissimo heeft een zeer laag eiwitgehalte (7,5 % verteerbaar ruw eiwit) waardoor het zeer goed te gebruiken is naast ruwvoer dat zeer rijk is aan eiwit, zoals kuilgras of voorjaarsgras. Immers, overmaat aan eiwit in het voederrantsoen kan oorzaak zijn van stress bij paarden. Het lage eiwitgehalte maakt dat Pianissimo ook geschikt is voor paarden die aan het "aftrainen" zijn na een seizoen, paarden die tijdelijk op rust staan (voor herstel), paarden die gevoelig zijn voor een teveel aan eiwitten en voordrooggras als ruwvoer krijgen. Bovendien werd Pianissimo verrijkt met omega 3; dit ondersteunt de algemene fitheid van het paard. Florastimul garandeert dan weer de efficiŽnte opname van alle nutriŽnten en een gezond verteringsstelsel.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Western Mix
Western Mix is een voeder speciaal afgestemd op de specifieke bouw en het metabolisme van de paarden actief ingezet voor de westernsport, met name de Quarter Horses, Paint Horses en Appaloosa's, die gekenmerkt worden door hun sterke spierstructuur, skelet, gewrichtsbanden en pezen. Dit voer beperkt de spierverzuring tot een minimum. Daarom werd het eiwitgehalte in Western Mix laag gehouden en bevat het geen haver. In combinatie met Cavalor Superforce is Western Mix uiterst geschikt voor het zwaardere werk.
Western Mix bevat het bestanddeel Muscle Plus dat de spierstructuur tegen celafbraak beschermt na een zware inspanning. Bovendien bevat Western Mix ook Artri-Pro. Dit bestanddeel zorgt voor een maximale ondersteuning van het skelet en de gewrichten. Met Western Mix wordt spiervermoeidheid verdreven en de recuperatieperiode verkort. De ideale mix voor sportieve prestaties gekoppeld aan rasgebonden kenmerken.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Strucomix Original
Paarden zijn van oorsprong steppedieren die vroeger de hele dag door grassen en kruiden konden uitzoeken om te eten. Dit is nu nog te zien aan hun verteringsstelsel: kleine maag en sterk ontwikkelde dikke darm. Vandaag de dag moeten paarden het doen met sterk geconcentreerd krachtvoeder, relatief weinig hooi en bijna geen kruiden... in feite tegennatuurlijk. Strucomix Original is een volledig onderhoudsvoer dat alle natuurlijke grondstoffen bevat zoals een paard die vroeger in alle vrijheid zelf kon vinden.
Het bevat Struconcept, waarbij verschillende gras- en luzernesoorten zorgen voor een aanvoer van ruwe celstof die de darmflora stimuleert. Pro-Yeast en een uitgebreid gamma van kruiden, zoals tijm, look en eucalyptus hebben op hun beurt een positief effect op vertering, weerstand en ademhaling. Omdat Strucomix Original een volledig voeder is, hoeft er geen extra hooi te worden gegeven, hoewel het mag. Strucomix Original kan ook worden gebruikt als vervanger van ruwvoeder naast krachtvoeder, of het wordt gegeven als aanvulling naast krachtvoeder en ruwvoeder, zodat uw paard alle gewenste kruiden ter beschikking krijgt.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Strucomix Pony
De manier waarop een pony het voer omzet in bruikbare stoffen (metabolisme) wijkt af van een paard. Daarom heeft Cavalor een specifieke mix ontwikkeld voor pony's die behoefte hebben aan specifieke stoffen en een geoptimaliseerde voederconversie. Alles werd afgestemd op een betere en lichtere vertering ondermeer door de toevoeging van luzernestengels, levende gisten en groenten. Overgewicht, conditieverlies of juist een teveel aan energie (heftig) zijn de meest voorkomende problemen waarbij onjuiste voeding een rol speelt en en waar met Strucomix Pony goede resultaten worden bereikt.
Zowel de ponyliefhebber als de professional die met pony's werkt, zal snel merken dat het voeren met Strucomix Pony een aanzienlijk verschil uitmaakt. Kenmerken van dit voeder zijn: de pony wordt niet snel vet, als hij de juiste hoeveelheden voor zijn gewicht en werkniveau krijgt; de pony zal niet overmatig fris worden; de pony zit mooi in 't haar en zal blinken; een gezond evenwicht tussen hoeveelheid voeder en prestatie. Zowel voor recreatieve doeleinden, als op licht wedstrijdniveau en bij fok kan deze specifieke ponymix gebruikt worden.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Strucomix Senior
Oudere paarden hebben een minder efficiŽnt verteringsmechanisme en vaak ook minder goed functionerende tanden. Hierdoor moeten er een aantal aanpassingen gebeuren aan hun voeding. Strucomix Senior beantwoordt volledig aan deze specifieke eisen. Het bevat voornamelijk geŽxtrudeerde granen, die veel beter en lichter verteerbaar zijn, biologisch zeer hoogwaardige eiwitten, die licht verteerbaar en snel omzetbaar zijn. Strucomix Senior bevat Struconcept, makkelijk verteerbare celstofbronnen die ervoor zorgen dat reeds een deel van de behoefte aan ruwe celstof ingevuld wordt. Dit is belangrijk voor een goede werking van het verteringsapparaat.
Een verhoogd gehalte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen draagt bij tot het compenseren van een verminderde opname van ruwe celstof. Air-Force verwijst naar de toevoeging van lookextracten en kruiden, die voor een bevordering van de bloedsomloop zorgen en bovendien hartondersteunend werken. Het hoge gehalte aan koper, zink en mangaan ondersteunt maximaal de gewrichten, pezen en het volledige skelet. Strucomix Senior is het voeder dat alles bevat om uw oudere paarden een mooie, gezonde en actieve oude dag te bezorgen.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Strucomix Sensitive
Strucomix Sensitive is een goed uitgebalanceerd voeder voor gevoelige paarden. Vele paarden ontwikkelen verschillende problemen door een onevenwichtige voeding en slechte spijsvertering. Denken we maar enerzijds aan hardnekkige huidproblemen als staart- en maneneczeem en aanhoudende jeuk en anderzijds aan insulineresistentie (suikerziekte) en obesitas (zwaarlijvigheid). Ook de daarmee samenhangende stofwisselingsziektes als voeding gerelateerde laminitis (hoefbevangenheid en spierbevangenheid bezorgen menig paardenhouder kopzorgen).
Strucomix Sensitive bevat een weldoend kruidenmengsel op basis van brandnetel, gember en viooltjeskruid en drijft toxines sneller uit het lichaam; m.a.w. het zuivert het lichaam en brengt het weer in balans. Het zuiveringsproces heeft een heilzaam effect op de huid en optimaliseert de vertering. Strucomix Sensitive heeft een laag eiwitgehalte wat de lever ontlast en overtollig warmteverlies en zweten verhindert.
Bij gevoelige paarden werd aangetoond dat een voeding te rijk aan zetmeel verteringsproblemen ter hoogte van de dikke darm veroorzaakt en kan leiden tot darm- en spierproblemen. Een laag gehalte aan suiker en zetmeel in Strucomix Sensitive draagt bij tot de preventie of behandeling van insulineresistentie. Het helpt paarden met overgewicht een normaal gewicht te herwinnen. Een laag suikergehalte kan bijdragen tot de preventie van hoefbevangenheid.
Strucomix Sensitive is rijk aan ruwe vezels en vet. Deze combinatie zorgt voor een trage en veilige aanwending van de energie zonder dat het paard hiertoe extra granen moet verteren. Strucomix Sensitive wordt gecombineerd gegeven met grofstengelig droog hooi. Zeker geen kuilvoer noch jong gras meevoeren!
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Mash & Mix
Na een zware inspanning verlangt een paard niet naar sterk geconcentreerd krachtvoer, maar neemt hij liever een lichte, makkelijk te verteren maaltijd: Mash & Mix! Het is speciaal samengesteld uit zeer licht verteerbare natuurlijke grondstoffen. Mash & Mix bevat uitsluitend goed ontsloten voedingsstoffen (voornamelijk tarwe, zemelen en lijnzaad), smakelijke groenten en kruiden, die de spijsvertering stimuleren en de luchtwegen vrijmaken.
Dankzij Mash & Mix neemt uw paard na een zware inspanning weer voldoende vocht en elektrolyten op in zijn maag-darmkanaal, voor een betere recuperatie na de inspanning. Daarom is Mash & Mix met het Mega-Electrolyte concept een werkelijk verantwoorde beloning na een zware inspanning. Mash & Mix is ook welkom tijdens kille morgens en koude winterdagen als licht verteerbare energiebron, aangelengd met warm water.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Fifty-Fifty
Fifty-Fifty bevat alle bestanddelen die u ook in Superforce, Endurix en Perfomix aantreft: ontsloten granen die beter verteerbaar zijn, hoogwaardige, licht verteerbare eiwitten, hoge gehalten aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en essentiŽle vetzuren.
Dankzij Fifty-Fifty kan u beschikken over het hart van de Cavalor-voeding, waarbij u de eigen beschikbare granen of andere grondstoffen kan mengen tot een hoogkwalitatief rantsoen. Fifty-Fifty geeft terug waarde aan de eigen beschikbare grondstoffen, of geeft u een flexibele basis voor uw multifunctionele stal (mix van fokkerij en sportpaarden bijvoorbeeld).
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Comfort - Basefeed 01
Comfort - Basefeed 01 is ontwikkeld voor sportpaarden die lichte arbeid verrichten (4 tot 8 uur per week). De basis grondstoffen zijn afgestemd op de geringe inspanningsprestatie en de wens om de voederkosten laag te houden. Door een slim gebruik van natuurlijke producten en door inzicht in de werkelijke behoefte van het sportpaard met lichte arbeid, ontstond een mix die ruimschoots voldoet aan de eisen van een uitstekend basisvoer. Ook op de smaak is gelet; paarden eten het graag. Comfort - Basefeed 01 wordt verstrekt naast hooi en stro. Ook bij beperkte weidegang (1 kg hooi = 5 kg gras) kan deze sportmix gegeven worden om zeker te zijn dat het paard alle basisstoffen binnenkrijgt.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Tradition - Basefeed 02
Tradition - Basefeed 02 bevat de noodzakelijke stoffen van een traditioneel basis-paardenrantsoen. Deze mix wordt gebruikt voor paarden op rust of voor paarden die lichte arbeid moeten verrichten. De uitstekende verhouding tussen de geboden kwaliteit en de gunstige prijs maakt dat Tradition - Basefeed 02 zeer breed kan worden ingezet, ongeacht het soort paard. Daarbij biedt deze algemene mix het voordeel van een goede en actieve verteerbaarheid, d.w.z. een betere voederconversie.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.


Essential - Basefeed 03
Essential - Basefeed 03 bevat alle essentiŽle stoffen die voor een basispaardenrantsoen noodzakelijk zijn. Dit voeder wordt gebruikt voor paarden op rust of voor paarden die zeer lichte arbeid moeten verrichten. Het voeder kan eventueel met granen worden aangevuld indien de paarden meer moeten presteren. Essential - Basefeed 03 is specifiek ontwikkeld voor gebruik in grote stallen en voor silogebruik waarbij veel belang wordt gehecht aan de verhouding prijs/kwaliteit.
Klik hier voor uitgebreide product informatie.