Levering binnen 1 week - Wij bezorgen uw bestelling in Noord- en Zuid-Holland
Voergoed Fouragehandel

Klantenservice
Boven Noordzeekanaal

Bel: 0299 - 684 414

Klantenservice
Onder Noordzeekanaal

Bel: 0252 - 674 041

Assortiment

Vlasvariant (fijn gehakseld koolzaadstro)
Een alternatief voor vlas is fijn gehakseld koolzaadstro ookwel vlasvariant genoemd. Koolzaadstro is het materiaal dat overblijft nadat de zaden uit de koolzaadplant zijn gedorst. De koolzaadvelden zijn te herkennen aan de gele kleur; de zaden worden gebruikt om plantaardige olie uit te persen. De koolzaad olie wordt veelal verwerkt tot bio-brandstof maar is na bewerking ook geschikt voor menselijke consumptie. Het persafval kan prima verwerkt worden tot veevoeder. Koolzaadstro is mede door de opkomst van de biodiesel industrie prima verkrijgbaar.

Het materiaal is stofarm en absorbeert vocht uitstekend. Het heeft verder in grote lijnen dezelfde eigenschappen als vlasstrooisel.

Vlasvariant is verkrijgbaar in strakke rechte balen van ca. 20-21 kg en aangeleverd op industriepallets. Vlasvariant laat zich potten maar kan ook wekelijks uitgehaald worden.

Rapsodie (grof gehakseld koolzaadstro)
Koolzaadstro in een grof gehakselde variant wordt ookwel rapsodie genoemd. Het is met een lengte van 30-50 mm beduidend grover dan vlasvariant. Persoonlijke voorkeur moet voor u de doorslag geven; een paardenbox bedekt met rapsodie kan in een aantal gevallen schoner blijven dan een paardenbox bedekt met vlasvariant maar omgekeerde voorbeelden zijn ook bekend. Neem in geval van twijfel van beide materialen eens wat mee en probeer zelfs eens wat u het beste past. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, deze zijn van beide produkten gelijk.

Rapsodie is verkrijgbaar in strakke rechte balen van ca. 20-21 kg en worden aangeleverd op industriepallets. Rapsodie laat zich potten maar kan ook wekelijks uitgehaald worden.