Levering binnen 1 week - Wij bezorgen uw bestelling in Noord- en Zuid-Holland
Voergoed Fouragehandel

Klantenservice
Boven Noordzeekanaal

Bel: 0299 - 684 414

Klantenservice
Onder Noordzeekanaal

Bel: 0252 - 674 041

Assortiment

Houtvezel

Houtvezel (krullen)
Er mag wel worden gesteld dat witte houtvezel een goede oplossing is voor gebruikers die veel waarde hechten aan het aangezicht van de stal. Critici zijn het er over eens dat er maar weinig materialen fraaier zijn dan een pas opgestrooide paardenbox met witte houtvezel.

Houtvezel is een restprodukt afkomstig uit de houtverwerkende industrie. Naast biomassa, haardblokken of de plaatindustrie is het gebruik als strooisel een prima eindbestemming. De witte houtvezel is als stalstrooisel de meest gangbare en bestaat uitsluitend uit naaldhout schaafsel. Naaldhout is in vergelijking met hardhout zachter, duurzamer, de stof is minder hinderlijk en het absorptie vermogen is beter. De witte houtvezel wordt gesorteerd, gezeefd en vervolgens volledig droog in handzame balen verpakt. Een gemakkelijk te verwerken alternatief voor vlasstrooisel, koolzaadstro of gehakseld stro.

Een prima alternatief voor de witte houtvezel zijn de zakken met gemengde vezel. Deze zijn uiteraard niet wit maar bevatten een mengsel van lichte en donkere vezels. De donkere vezels bestaan nog steeds uit naaldhout dus de hinderlijke eigenschappen van hardhout ontbreken. Uiteraard zijn de gemengde zakken aanzienlijk voordeliger dan de witte zakken.

Houtvezel is verkrijgbaar in strakke balen van ca. 21 kg en wordt aangeleverd op industriepallets.